Telefon : 0742 156 665

Contact

Rente de Studii Copii

Rentele de studii pentru copii va garanteaza un venit destinat studiilor copiilor sau momentului casatoriei acestora chiar daca la momentele respective nu veti avea suficienti bani sau nu veti mai fi in viata .

Cateva motive pentru care este bine sa incheiati o astfel de asigurare :

–    oferiti copiilor dvs o dubla protectie : in cazul unui deces Asiguratorul preia platile pana la momentul studiilor sau casatoriei copiilor iar in cazul unei invaliditati permanente sunteti scutit de plata primelor ramase ;
–    esalonati efortul financiar necesar pentru momentul studiilor copiilor si al casatoriei acestora .

DETALII TEHNICE :

–     perioada de plata a primelor de asigurare dureaza de regula pana la varsta de 18 ani a copilului ;
–     primele de asigurare se platesc esalonat anual, semestrial sau trimestrial ;
–     primele de asigurare se pot corecta cu inflatia la produsele in lei ;
–     contractele pot fi cu suma asigurata garantata sau cu programe de investitii de tip unit-linked ;
–     sumele acumulate se platesc o singura data sau sub forma de rente lunare sau anuale pe perioada determinata ;
–     exista si bonificatii pentru rezultate foarte bune la invatatura pe perioada de pana la 18 ani .

Asigurarea de studii ( tip student) este o polita de economisire pentru perioada de studii a copiilor asiguratului.

Cum numarul locurilor bugetare la facultatile de stat scad pe an ce trece, intr-un ritm in care putem prevede un sistem de invatamant superior in totalitate cu plata, trebuie sa fim precauti si sa economisim din timp pentru studiile copiilor nostrii. Si sa nu uitam ca o facultate buna costa, iar o facultate din strainatate, costa si mai mult.

Polita se incheie pe o perioada prestabilita, asiguratul platind primele de asigurare pana la inceperea studiilor beneficiarului, in limita unei varste prestabilite in contract. Societatea de asigurari va plati suma asigurata integral la inceputul studilor sau sub forma unei rente pe perioada de studii prevazute in contract. De regula, daca se cere suma asigurata la inceputul studiilor, aceasta va fi platita doar in proportie de 90-95% din suma totala a rentelor. In cazul optiunii unei plati sub forma de renta, suma asigurata va fi esalonata in cursul a 4 sau 5 ani, adica durata anilor de studii.

Asiguratorul va plati suma asigurata chiar daca una dintre parti, asiguratul sau beneficiarul politei decedeaza. In cazul decesului asiguratului pe parcursul perioadei de plata a primelor, adica inainte de inceperea studiilor beneficiarului, societatea de asigurari isi asuma obligatia de plata a rentei de studii. In cazul decesului beneficiarului, inainte de perioada de plata a rentelor, polita se va transforma intr-o asigurare mixta de viata pe numele asiguratului, iar in cazul decesului acestuia in timpul platii rentei, suma ramasa va fi transferata asiguratului, ca plata periodica sau ca o suma forfetara.

In cazul in care nu dispunem de banii necesari platii studiilor copilului nostru, mai avem o optiune, contractarea unui credit bancar. Dar creditele bancare au dobanzi mari si se ceri giranti si garantii.

Va las pe voi sa judecati care este optiunea mai buna, un credit in urma careia veti fi indatorati pe o perioada lunga de viata, sau economisirea, pe aceasi perioada de timp, prin achizitionarea unei polite de asigurare de studii care ofera in plus si protectie, prin garantarea sumei asigurate chiar in conditii de deces.

Asigurari de Sanatate | Asigurari de Locuinta | Asigurari Generale

Calculator RCA Ieftin Online | Cum comand polita RCA ?

Parteneri

Despre Noi

Cine suntem ? Suntem o echipa cu experienta de peste 10 ani in asigurari generale si de viata .

RealAsig.ro Citeste mai mult »

Conatct

Tel : 0742 156 665

Contact